Doe mee aan de eerste Europese Maintenance foto wedstrijd

Dit jaar viert EFNMS, de Europese Federatie van Nationale Onderhoudsorganisaties, haar 50e verjaardag. Voor deze gelegenheid lanceert EFNMS een unieke Europese fotowedstrijd die professionele en hobbyfotografen uitdaagt om inspirerende foto's te maken die de impact, de toegevoegde waarde en het belang van onderhoud illustreren.  BEMAS is een actief lid van EFNMS en vertegenwoordigt de maintenancegemeenschap in België.

BEMAS is de drijvende kracht achter dit initiatief en vindt het erg belangrijk om het te ondersteunen en het onderhoud in de schijnwerpers te zetten, zeker nu de corona-crisis zijn impact op de maatschappij heeft aangetoond.
Wim Vancauwenberghe, directeur van BEMAS: "Door de crisis moeten veel bedrijven kostenbesparende maatregelen nemen. Onderhoudsdiensten zijn daar erg gevoelig voor. Tegelijkertijd moeten veel technische diensten harder werken om de beschikbaarheid van technische onderdelen te garanderen, omdat de bedrijfsactiviteit essentieel is om de maatschappij diensten te kunnen blijven leveren voor de gezondheid en het welzijn van iedereen. Met deze fotowedstrijd willen EFNMS en BEMAS de waarde van onderhoud benadrukken en verduidelijken."

 

EFNMS draagt al 50 jaar bijaan de verbetering van maintenance

De EFNMS, de European Federation of National Maintenance Societies, werd in 1970 opgericht en in 2003 omgevormd tot een formele non-profit organisatie met zetel in Brussel, België. In het najaar van 1970 werd in Duisburg een symposium georganiseerd door UNIDO (United Nations Industrial Development Organization). Om deel te nemen aan dit symposium had UNIDO onderhoudsmensen uit verschillende landen in West-Europa uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst waren de deelnemers ervan overtuigd dat onderhoud in de nabije toekomst zou worden gezien als een onderwerp van strategisch belang voor de industrie. Om voorbereid te zijn op deze situatie besloten zij een Europese organisatie op te richten, waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld en kennis verder kan worden ontwikkeld voor latere overdracht aan ontwikkelingslanden. Deze organisatie zou EFNMS heten, European Federation of National Maintenance Societies.

Sindsdien streeft de EFNMS naar verbetering van maintenance ten behoeve van het Europese volk. Met de term 'onderhoud' wordt bedoeld: de combinatie van alle technische, administratieve en bestuurlijke handelingen gedurende de levenscyclus van een artikel, bedoeld om het te behouden of te herstellen in een toestand waarin het zijn gewenste functie kan vervullen. Onderhoud is alomtegenwoordig en is van vitaal belang voor onze huidige technologische samenleving. Op basis van het More4Core project in 2016 schat EFNMS ruwweg dat de Europese industrie ongeveer 400 miljard euro uitgeeft om een industriële activabasis ter waarde van 10.000 miljard euro in stand te houden.

 

Maintenance fotowedstrijd open voor iedereen

Helaas is de impact en het belang van onderhoud niet zo wijdverbreid. Daarom lanceert EFNMS een internationale fotowedstrijd. 24 foto's worden op een foto gepubliceerd en vormen de basis voor een reizende tentoonstelling in heel Europa.  Als actief lid deelt BEMAS de visie en waarden van EFNMS. BEMAS heeft zich volledig geëngageerd om ook in België onderhoudsprofessionals in te schakelen om deel te nemen aan de wedstrijd.

De foto's kunnen vóór 11 juli 2020 worden ingezonden en moeten betrekking hebben op één van de verschillende thema's in het onderhoud van fysieke activa (industriële installaties, machines & uitrusting, gebouw & faciliteiten, infrastructuur & netwerken, transport, ...). De wedstrijd staat open voor iedereen: professionals uit de industrie, maintenance-techniekers, professionele fotografen en hobbyfotografen uit het grote publiek.

De winnende foto's worden geselecteerd door de jury van EFNMS en door het grote publiek. De jury geeft 70 % van de punten, het publiek geeft nog eens 30 %. De stemming voor het publiek is geopend van 11 juli tot 15 augustus. De foto met de hoogste score ontvangt een prijs van € 800, de tweede beste € 400 en de derde plaats ontvangt € 200. De winnaars worden op 1 september 2020 bekend gemaakt. De 24 beste foto's worden gepubliceerd in het fotoboek en vormen een fototentoonstelling.

 

Hoe deelnemen aan de wedstrijd?

1.   Maak een foto die de impact, de toegevoegde waarde en het belang van het onderhoud perfect illustreert.
2.   Ga naar maintenance.photo
3.   Neem deel aan de wedstrijd en upload uw foto

Deelname is gratis. U kunt zoveel foto's invoeren als u wilt. De deadline is 10 juli 2020. U kunt het wedstrijdreglement hier lezen.

 

 

Meer informatie:

www.maintenance.photo

 

Chiara Van Steenberge

cvsatbemas [dot] org

+32 9 221 14 19

 

Cosmas Vamvalis

chairmanatefnms [dot] org

+30 6973 341 066

 

Over EFNMS:

EFNMS staat voor European Federation of National Maintenance Societies. De EFNMS is een organisatie zonder winstoogmerk en is opgericht in 1970. De ambitie van EFNMS is het ontwikkelen van het onderhoudsvak, het bevorderen van innovatie in onderhoud en het vergroten van de bewustwording van het belang en de betekenis van Maintenance en Asset Management. www.efnms.eu

Source:

BEMAS news

EFNMS 50

This year, EFNMS, the European Federation of National Maintenance Societies, celebrates its 50th anniversary.

Asset Performance 4.0

In the context of the international outbreak and spread of COVID-19, BEMAS is following developments closely, taking into account the advice and re

BEMAS Corona app

Free tool for risk analysis of corona infection during maintenance activities

In the context of the international outbreak and spread of COVID-19, BEMAS is closely following developments, taking into account the adv

BEMAS easyfairs uitgesteld

Within the framework of the international outbreak and spread of COVID-19, the Coronavirus, Easyfairs Belgium is closely following developments, ta

BEMAS coronavirus

Important mesures concerning the BEMAS activities and trainings


Asset Performance 4.0

From 10 to 12 June 2020 BEMAS organizes the first edition of the Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. It will be 3 instructive days, during which you will be able to participate in workshops, attend interesting presentations and visit more than 40 companies at the exhibition.