Management en rapportering binnen onderhoud met SAP

Deze opleiding is ook module 6 van de reeksen rond SAP. Kies zelf welke modules u wil volgen of schrijf u in voor de hele reeks. Meer info daarover staat onderaan deze pagina. 


Een goed gebruik van IT-tools helpt bedrijven om processen gestructureerd, lean en transparant te maken. Het registreren van gegevens en activiteiten binnen onderhoud is bovendien onmisbaar om analyses en optimalisaties uit te voeren. In veel bedrijven is SAP het ERP-pakket dat door de hele organisatie gebruikt wordt, ook binnen de onderhoudsafdeling. SAP is een geïntegreerd pakket dat de verschillende afdelingen van een bedrijf naadloos verenigt. Ook voor de onderhoudsafdeling biedt dit pakket vele mogelijkheden. Vaak blijven deze jammergenoeg onbenut. De sessies van de opleidingscyclus SAP geven onderhoudsmedewerkers de kans om de mogelijkheden van SAP binnen het domein onderhoud verder te exploiteren. Dit door zowel verschillende functionaliteiten van SAP toe te lichten als praktische tips te geven die het werken met deze software vlotter laten verlopen. Hierbij wordt enerzijds het klassiek SAP-systeem gedemonstreerd, maar er is ook aandacht voor de nieuwste innovaties en technologieën bij SAP (S/4 Hana). Deze opleiding kan gevolgd worden ongeacht de versie van SAP die in uw bedrijf geïmplementeerd is. Daar waar specifieke functies slechts voor bepaalde versies beschikbaar zijn, wordt dit toegelicht. Deze opleiding is ook zeer nuttig voor mensen die in de toekomst SAP gaan gebruiken, om een beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden van SAP.


Leerdoelstellingen


 • Overzicht van het best practice-onderhoudsproces in SAP.
 • Inzicht in de mogelijke data voor analyses en rapportages.
 • Opvolgen van kosten voor onderhoud.
 • Nieuwe mogelijkheden van SAP voor rapportering en standaard KPI’s in S/4Hana.

Inhoud


In deze opleiding wordt het standaard onderhoudsproces in SAP toegelicht en de best practices voor het stroomlijnen van deze processen. Hierbij wordt een focus gemaakt op de stap gatekeeping. Er wordt toegelicht welke data in SAP gebruikt kan worden om analyses en rapporten op te stellen. Hierbij wordt het gebruik van catalogen uitgelegd. Er wordt ingegaan op de beschikbare rapportages in SAP, zowel operationele rapporten als managementrapporten. Verder wordt ook een overzicht gegeven van de mogelijkheden binnen de nieuwste technologieën en S/4Hana voor real time rapportages.


Programma


 • Standaard onderhoudsproces in SAP
  • Algemeen overzicht
  • Gatekeeping
 • Gestructureerde data m.b.v. catalogen
 • Rapporten in SAP
  • Operationele lijsten
  • Managementrapporten
 • Standaard prestatie indicatoren (KPI’s) voor onderhoud
 • Rapportage met SAP BW (Business Warehouse)
 • Real time rapportage met S/4 Hana

Doelgroep


Deze opleiding kan gevolgd worden door alle SAP-gebruikers en medewerkers van de onderhoudsafdeling. Ze is zeker aan te raden voor hoofdgebruikers. Deze opleiding is ook erg nuttig voor mensen die in de toekomst SAP gaan gebruiken, om een beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden van SAP. Voor deze opleiding is SAP-basiskennis vereist. Wie deze niet heeft, kan zich inschrijven voor de opleiding "Basiskennis SAP" op 25 september 2019 in de voormiddag via https://www.bemas.org/nl/activiteiten/basiskennis-sap


Praktische informatie


Opgelet: via de inschrijvingsknop op deze pagina kan u zich enkel inschrijven voor deze opleiding / module 6. Wenst u zich in te schrijven voor andere modules of de hele reeks, selecteer dan de gewenste opleidingen via onze kalender (https://www.bemas.org/nl/komende-activiteiten) en schrijf u in via de inschrijvingsknop van de betreffende pagina. 


Lees meer over de kortingen en andere voordelen voor leden op www.bemas.org/nl/lidmaatschap.


BEMAS organiseert deze opleiding in samenwerking met Dimensys.  Lesgever Simon Van den Hende is een ervaren consultant op het gebied van SAP Intelligent Asset Management. Hij is gecertificeerd in SAP Maintenance & Repair en is een van de trainers van de opleidingscyclus SAP voor Maintenance & Service Management. Met zijn ervaring helpt hij bedrijven bij het digitaliseren van onderhoud- en serviceactiviteiten en bij het borgen van die kennis.                                                       


 

Event date:
Wednesday 27/11/2019 - 8:30
Wednesday 27/11/2019 - 17:00
Language:
Nederlands
Location:
Officenter Geel
Kleinhoefstraat 5
Geel 2440
Price members:
495 euro (excl. btw)
Price none members:
595 euro (excl. btw)
Organised by:
BEMAS

Bespaar tot 40% met de KMO-portefeuille.Meer info.

Activity type :
Training